Потребни информации за подготовка на Дигитален табачен печат

Подготовка на фајл

Правилната подготовката на вашиот фајл за производство ќе ви заштеди време, фрустрација и пари. Ве молиме прегледајте ги нашите упатства за големината на фајлот, боја и формат пред да ги испратите вашите дигитални подготовки.

Големина на фајл

Во зависност од вашата конечна големината на фајловите, избраните медиуми, и / или квалитетот, препорачуваме до 300 точки по инч (dpi) на конечната големина. Оптимално визуелна резолуција за излез е 300 dpi, како и за некои текстурирани медиуми со поголеми димензии за печатење, нема да се забележат разлики во квалитетот на сликата на пониски резолуции. Ако вашиот буџет е прв приоритет, молам консултирајте се нашиот тим за производство за предлози на тема медиуми и резолуција.

Големината на фајлот е определен од 3 фактори; вашата конечна димензија (Ширина и Висина), резолуцијата (dpi), и дали се печати во боја или црно-бело (CMYK или GRAYSCALE).

Режими на боја

Во зависност од тоа дали се печати во боја или црно-бело, вашиот режим на боја ќе биде CMYK (цијан, магента, жолта, KARBON (црна)) или сиво (црно-бели). Ние препорачуваме да ја подготвите во CMYK.

Формат

Сите Леери треба да се споени во една позадина и да нема било какви дополнителни алфа канали. Ние предлагаме да ги зачувате вашите фајлови во TIFF или PDF формат, и ве молиме применувајте LZW компресија TIFF за време на зачувувањето. Доколку зачувувате од PostScript на векторот-базирана програма како што се Adobe Illustrator или InDesign, не заборавајте да го конвертирате сите фонтови да црти или криви. Од овие програми, фајлот може да се зачува на два начина, PDF (препорачливо) или ЕПС формати на датотеки.

Испраќање на подготовки

Испраќањето на вашите подготовки навистина зависи од големината на фајлот, ние претпочитаме да го користите нашето FTP како побрзо и подинамично решение. Можете да испратите и по е-пошта максимум до 10 MB, но ова може да резултира со доцнење во зависност од e-mail сообраќајот во тоа време. Ние исто така, прифаќаме DVD, CD и флеш дискови како стандард.

FTP детали:

Нашите FTP детали се:

адреса: ftp://polyesterday.serveftp.net

Корисник: dtp

Лозинка: dtp

ВАЖНО!

Кога прикачувате подготовка на FTP, ве молиме контактирајте не на dtp@polyesterday.com.mk, ли јавете се на 321 77 00.


Рајко Жинзифов 50

1000, Скопје, Македонија


                

++ 389 (2) 321 77 00


           

data@polyesterday.com.mk

Следете не на Twitter Нашата facebook страница Додадете не во кругот на Google + Конектирајте се преку LinkedIn Пронајдете не на мапа Полиестердеј на You Tube


 Полиестердеј © 2011, Сите права задржани.

En Mk
Специјални понуди